Nutellabullar

Dessa bullar med nutella är riktigt delikata. Både kul och kladdigt att göra, tar inte allt för lång tid att göra. Självklart ka man formar/fläta bullarna hur man vill. Jag gjorde som på bilden och doppade även de i socker för smakens skull. Enjoy!

Ingredienser:

25st 

Degen:
5 dl mjölk
50 g jäst
1 dl socker
0,5 tsk salt
1 msk nystött kardemumma
ca 800 g/13-14 dl vetemjöl
175 g rumsvarmt smör

Fyllning:

ca 300g Nutella (en burk)

Pensling:

1 – 2 Ägg

Garnering:

Smör

Socker

 

Gör så här:
 Värm upp mjölken i en kastrull till ca 30-35 grader. Smula jästen i en bunke och rör ut den med mjölken.
 Blanda i socker, salt och kardemumma i vätskan.
 Tillsätt vetemjölet och blanda till en deg. Arbeta in det rumsvarma smöret tills allt är välblandat.              Plasta bunken och låt jäsa ca 45 minuter.

 Kavla ut degen, bred på all nutella, sedan kan du göra vanliga snäckor, små flätor eller precis vad du vill!
 Lägg på plåtar och låt jäsa 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
 Pensa bullarna med ägg och baka mellan 8-12 minuter, beroende på hur stora bullar du gjort.

Efter att bullarna gräddats och svalnat kan du pensla bullarna med smör och vänd i socker vid servering. Ska du spara eller frysa in bullarna undvik att sockra innan, då sockret smälter.




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

bakningpagar.blogg.se

Välkommen till BakningPågår, i bloggen lägger jag främst upp bilder och recept på mina bakverk och andra saker som hör till ämnet. Emellanåt kan det även dyka upp lite smått från vår vardag och dylikt. ;) Frågor och funderingar tas tacksamt emot genom kommentarer. Hoppas ni får inspiration och samma lust till att baka som jag.

RSS 2.0