Nutellabullar

Ingredienser:
25st
Degen:
5 dl mjölk
50 g jäst
1 dl socker
0,5 tsk salt
1 msk nystött kardemumma
ca 800 g/13-14 dl vetemjöl
175 g rumsvarmt smör
Fyllning:
ca 300g Nutella (en burk)
Pensling:
1 – 2 Ägg
Garnering:
Smör
Socker
Gör så här:
Värm upp mjölken i en kastrull till ca 30-35 grader. Smula jästen i en bunke och rör ut den med mjölken.
Blanda i socker, salt och kardemumma i vätskan.
Tillsätt vetemjölet och blanda till en deg. Arbeta in det rumsvarma smöret tills allt är välblandat. Plasta bunken och låt jäsa ca 45 minuter.
Kavla ut degen, bred på all nutella, sedan kan du göra vanliga snäckor, små flätor eller precis vad du vill!
Lägg på plåtar och låt jäsa 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
Pensa bullarna med ägg och baka mellan 8-12 minuter, beroende på hur stora bullar du gjort.
Efter att bullarna gräddats och svalnat kan du pensla bullarna med smör och vänd i socker vid servering. Ska du spara eller frysa in bullarna undvik att sockra innan, då sockret smälter.