Passionfrukttårta

Ingredienser:
Botten
125 g mjukt smör
2 1/4 dl socker
1 msk sirap
2 st ägg
1,5 dl vetemjöl
lite salt
2 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
Mousse
6 gelatinblad
1 1/4 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 äggulor
250 g mascarponeost
1/2 dl tropisk juice, koncentrerad
4 dl vispgrädde (varav 1 dl används för att smälta gelatinbladen).
Gelé
3 dl passionsfruktjuice /tropisk juice) inte koncentrat
3 gelatinblad
Gör så här:
Botten
Vispa smör, socker och sirap pösigt. Rör ner äggen ett i sänder. Vänd ner mjöl, salt, vaniljsocker och kakao och blanda väl. Bred ut i en smörad, bröad springform, 26 cm i diameter. Grädda i 175 grader, 18 min.
Låt svalna, ta inte bort sidorna av springformen.
Mousse
Lägg 6 gelatinblad i en skål med kallt vatten.
Vispa socker, vaniljsocker och äggulor luftigt.
Vänd ner mascarponeosten i äggulesmeten, häll sedan i juicen och blanda väl.
Ta upp och krama ur gelatinbladen och smält dem i 1 dl grädde, i en liten kastrull. Häll grädde/gelatinet i en fin stråle ned i äggulesmeten.
Vispa resten av grädden fluffig och vänd ner den i smeten. Blanda väl.
Häll moussen över den avsvalnade chokladbotten. (Skaka till formen och försök jämna till ytan så mycket det går)
Låt den stelna i kylen ett par timmar.
Gelen
Blötlägg 3 gelatinblad i kallt vatten i fem minuter. Ta upp och krama ur gelatinbladen och smält dem i juicen i en liten kastrull på medelvärme.
Låt gelén svalna något innan den skedas över moussen (gelén kan hällas på redan efter 20-30 min). Låt tårtan stelna i kyl minst 4 timmar före servering.