Passionfrukttårta

Denna tårta är en av mina favoriter. Den har en riktigt fräsch och uppfriskande smak av passionfrukt och tropisknektar i mousse, och kombioneras med en kladdig chokladbotten. 
 
Här har ni receptet på denna goding. 
 
 

Ingredienser:

Botten
125 g mjukt smör
2 1/4 dl socker
1 msk sirap
2 st ägg
1,5 dl vetemjöl
lite salt
2 tsk vaniljsocker
1 dl kakao

Mousse
6 gelatinblad
1 1/4 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 äggulor
250 g mascarponeost
1/2 dl tropisk juice, koncentrerad
4 dl vispgrädde (varav 1 dl används för att smälta gelatinbladen).

Gelé
3 dl passionsfruktjuice /tropisk juice) inte koncentrat
3 gelatinblad

Gör så här:
Botten
Vispa smör, socker och sirap pösigt. Rör ner äggen ett i sänder. Vänd ner mjöl, salt, vaniljsocker och kakao och blanda väl. Bred ut i en smörad, bröad springform, 26 cm i diameter. Grädda i 175 grader, 18 min. 
Låt svalna, ta inte bort sidorna av springformen.

Mousse
Lägg 6 gelatinblad i en skål med kallt vatten. 
Vispa socker, vaniljsocker och äggulor luftigt.
Vänd ner mascarponeosten i äggulesmeten, häll sedan i juicen och blanda väl. 
Ta upp och krama ur gelatinbladen och smält dem i 1 dl grädde, i en liten kastrull. Häll grädde/gelatinet i en fin stråle ned i äggulesmeten. 
Vispa resten av grädden fluffig och vänd ner den i smeten. Blanda väl.
Häll moussen över den avsvalnade chokladbotten. (Skaka till formen och försök jämna till ytan så mycket det går) 
Låt den stelna i kylen ett par timmar.

Gelen
Blötlägg 3 gelatinblad i kallt vatten i fem minuter. Ta upp och krama ur gelatinbladen och smält dem i juicen i en liten kastrull på medelvärme. 
Låt gelén svalna något innan den skedas över moussen (gelén kan hällas på redan efter 20-30 min). Låt tårtan stelna i kyl minst 4 timmar före servering.




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

bakningpagar.blogg.se

Välkommen till BakningPågår, i bloggen lägger jag främst upp bilder och recept på mina bakverk och andra saker som hör till ämnet. Emellanåt kan det även dyka upp lite smått från vår vardag och dylikt. ;) Frågor och funderingar tas tacksamt emot genom kommentarer. Hoppas ni får inspiration och samma lust till att baka som jag.

RSS 2.0